Het project DACS-HW

Wie kan meedoen aan DACS-HW en wat betekent het?

In een deel van Dalen vindt de komende 3 jaar een onderzoeksproject plaats naar het slim aansturen van hybride warmtepompen. Dit project heet DACS-HW. Inwoners die in het onderzoeksgebied wonen en die meedoen aan het onderzoeksproject krijgen hiervoor een deelnemersvergoeding. Als jouw adres voorkomt op deze lijst, dan kun je meedoen aan het onderzoeksproject DACS-HW. Je krijgt dan een extra deelnemersvergoeding van € 1.000,- naast de ISDE en de stimuleringsbijdrage van Aardgasvrij Dalen.

Wat het betekent als je meedoet aan het onderzoeksproject DACS-HW, lees je op de website van DACS-HW.

Welke warmtepomp

De Xtend van Intergas

De hybride warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit naast de cv-ketel. De warmtepomp van het merk Intergas (Xtend) wordt u bij het Project Aardgasvrij Dalen aangeboden door Intergas voor een zeer aantrekkelijke prijs. Maar u bent uiteraard vrij te kiezen voor een ander merk of een ander soort warmtepomp.

Deze warmtepomp wordt geïnstalleerd door speciaal geselecteerde, lokale installateurs. Dat zijn Hemmes Installatietechniek, Langeland – Borgman en Jansen & Meppelink. De installateurs zijn verantwoordelijk voor de service, onderhoud en garantie. Zij hebben antwoord op alle technische vragen over de warmtepomp.